Η Παμπειραϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκδήλωση-διαδήλωση που διοργανώνουν οι Φορείς της περιοχής και στην οποία διαδήλωση η Παμπειραϊκή συμμετέχει
********************************
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΟΠ
********************************
.
Τον χάσαμε , διότι την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (5 ΙΟΥΝΙΟΥ) κυκλοφόρησε μία ανακοίνωση για το χώρο της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, που η μοναδική σχέση που είχε με το ΠΡΑΣΙΝΟ, ήταν το χρώμα της. Μια ανακοίνωση, την ημέρα του περιβάλλοντος , με καμία αναφορά στο πράσινο και στο αίτημα του Δραπετσωνίτικου λαού- και όχι μόνο - για ΠΑΡΚΟ, μόνο ένας που λατρεύει το τσιμέντο και το πλακάκι θα μπορούσε να υπογράψει. Έλεος κ. Δήμαρχε, έλεος!
Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος και οι γύρω του, δεν έχουν πάρει είδηση τις αλλαγές προς το χειρότερο που έχουν συμβεί στο περιβάλλον τα τελευταία χρόνια στη Δραπετσώνα , στο Λεκανοπέδιο, στη χώρα μας ,στη Μεσόγειο και γενικά σε όλο τον πλανήτη. Κ.Δήμαρχε, όλες οι σοβαρές μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα 40 τελευταία χρόνια μολύναμε τον πλανήτη μας, όσο τον είχαμε μολύνει τα προηγούμενα 10.000 χρόνια .Με δεδομένο αυτή τη διαπίστωση, ας δώσουμε λοιπόν τη σημασία που της αξίζει, στην δήλωση του Τζών Χάτον, επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του Ο.Η.Ε και νομπελίστας το 2007 και ίσως δούμε με άλλο μάτι τα πράγματα.. Δήλωσε λοιπόν ο κύριος αυτός πως « ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΟΠΛΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΙΑ». Και βρισκόμαστε τώρα σ’ένα σημείο που ακόμα και η κουτσή Μαρία ξέρει πως, το πράσινο είναι ένας από τους παράγοντες εκείνους, που βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του κλίματος.
Φαίνεται πως ο κ. Δήμαρχος, δε θέλει να ξέρει πως ο μοναδικός ελεύθερος χώρος που υπάρχει στο Δ.Πειραιά και τους γύρω δήμους, είναι τα 640 στρέμματα της Ανάπλασης. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η περιοχή αυτή, είναι η πρωταθλήτρια στο λιγότερο πράσινο και με το δεδομένο της ευεργετικής επίδρασης των πάρκων στη ζωή του ανθρώπου, θα έπρεπε να τον κάνουν να το σκεφτεί αλλιώς το θέμα . Ο όποιος Δήμαρχος, που έχει συλλάβει τα μηνύματα των καιρών, θεωρούμε πως είναι αυτονόητο να έχει σε προτεραιότητα τα ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΆΣΙΝΟ. Ξέρουμε όλοι, σε τι περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος, οδήγησαν οι ιδέες της δεκαετίας του ’90, που εκφράστηκαν με φράσεις του τύπου « ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον ». Μας φλόμωσαν στο παραμύθι, αφού ο “ σεβασμός ” έμεινε στα λόγια και την χωρίς όρους ανάπτυξη την έκαναν πράξη.
Ως τοπική αυτοδιοίκηση λοιπόν, που θέλεις να αγωνίζεσαι για τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων, σε αυτό το θέμα, εκ των πραγμάτων επιβάλλεται να διαλέξεις ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα για το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Όπως επιβάλλεται να βρεις τα μέσα, τους τρόπους και να κάνεις τις κατάλληλες κινήσεις για τη λύση του. Αν όμως καίγεσαι μόνο για ανάπτυξη και τα βλέπεις όλα μέσα απ’αυτήν ,τότε νομίζουμε πως είσαι εύκολη λεία για τον υπουργό μη περιβάλλοντος, χωροαυθαιρεσίας και ιδιωτικών έργων κ.Σουφλιά και τις απόψεις του καθώς για τα συμφέροντα που αυτός εξυπηρετεί.
Μόνο που τότε, τα σπασμένα θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς, που ζούμε εδώ. Κι αυτό δεν είναι καλό να συμβεί.
Ως ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ , για μια άλλη φορά τονίζουμε πως, από τη στιγμή που η μελέτη του Δήμου και παρ’ όλο που εξάντλησε την εισφορά σε γη που προβλέπει ο νόμος, δεν κατάφερε να «βγάλει » ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, κάτι που εξ αρχής ήταν ένα βασικό αίτημά μας , θεωρούμε απαραίτητη τη δημόσια παρέμβαση για την επίτευξη αυτού του στόχου.
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε πως, πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή της Ανάπλασης, είναι η δημιουργία ενός ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε πως Η ΑΚΤΗ θα πρέπει είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ για τους κατοίκους ως χώρος περιπάτου και αναψυχής, χωρίς μαρίνες .
Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι με το μέρος των κατοίκων και όχι να ψαρεύει σε θολά νερά και να κρύβεται πίσω από μελέτες που ξεπεράστηκαν από τα γεγονότα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να κινηθεί θεσμικά και με μελέτες και με τη βοήθεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων να επιδιώξει την υλοποίηση αυτών των αιτημάτων.
Εξακολουθούμε να οργιζόμαστε, όταν τα κέρδη των ισχυρών συμφερόντων, έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζεται η ποιότητα της δημόσιας ζωής μας και του περιβάλλοντος και θα εξακολουθούμε να αντιδρούμε στα σχέδιά τους.
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 7/6/2008
Το «Δραπετσίνι» δε μένει πια εδώ!
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου