Όλο το 2007 κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Πρώτη Κίνηση έβαλε λουκέτο και ο Τσιρίδης αποσύρθηκε γι άλλες Πολιτείες. Η αλήθεια είναι ότι όλον αυτό τον καιρό δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα με τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι χαρακτηριστικό ότι η μια και μοναδική μου επίσκεψη στο ΔΣ σαν μόνο σκοπό της είχε την ματαίωση της συνεδρίασης. Πάντως ακολουθήσαμε κι εδώ την επιταγή του λαού, που στις εκλογές του 2006 σε μια πλευρά έδωσε τον ρόλο της Διοίκησης, άλλους τους έταξε αντιπολίτευση, άλλους τους έβαλε στα έδρανα του συμβουλίου κι εμάς μας έστειλε σπίτι μας. Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι λοιπόν.... Σε προσωπική βάση εξ άλλου είναι γνωστό πως ήδη ασχολούμαι με ένα μεταπτυχιακό που κάνω στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και μαζί με αυτό κάνω και κάποια άλλα όνειρα δίπλα στα συνήθη που αφορούν στην πόλη.
Ασχοληθήκαμε βασικά με το θέμα της Ανάπλασης που είναι και το κυρίαρχο ζήτημα της πόλης. Τα καθημερινά τα αφήσαμε σε διοίκηση και αντιπολίτευση. Που, ειρήσθω εν παρόδω, τα καταφέρνουν καλά. Οι εργαζόμενοι πληρώνονται, η πόλη καθαρίζεται γενικώς και τα χρέη θα εξοφληθούν με τα δάνεια που αποφάσισε η Διοίκηση που ψήφισε η πλειοψηφία και που θα πληρώσουν οι δημότες και οι μελλοντικές δημοτικές αρχές. Όλα αυτά συνιστούν μια σχετικά επιτυχημένη μέχρι στιγμής διαχείριση που πρέπει να αναγνωριστεί στη Διοίκηση. Όμως δεν πρέπει η Διοίκηση να ξεχνά ότι αυτό που πέτυχε δεν είναι παρά το αυτονόητο. Αν θεωρείται επιτυχία το αυτονόητο είναι επειδή ο πήχης των προσδοκιών είχε πέσει πολύ χαμηλά. Να προσέξει όμως η Διοίκηση γιατί αυτή η κατάσταση της νιρβάνα δεν θα διαρκέσει πολύ. Σύντομα ο κόσμος θα απαιτήσει να δει πραγματική δράση κι εκεί τα αποτελέσματα μπορεί να φανούν φτωχά. Η παραλιακή μετώπη αργεί να ολοκληρωθεί, τα μέτωπα Μελετόπουλου, Ρουσουνέλου, Μελισσανίδη είναι ανοιχτά και νέα έργα δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Επομένως υπάρχει πρόβλημα.
Ακόμη πιστεύω ότι η Διοίκηση δεν θα πρέπει να διακατέχεται από αλαζονεία και δεν πρέπει να ξεχνά ότι πολιτικά στηρίζεται στην κατ' αρχήν έγκριση του 23% μόνο του λαού. Το υπόλοιπο 77% αν δεν είναι ενάντιο είναι τουλάχιστον επιφυλακτικό απέναντί της κι εκπροσωπείται από όλες τις παρατάξεις που δεν αποτελούμε οργανικό μέρος της συμπολίτευσης.
Σε ό,τι αφορά στη δική μας δράση:
Εδώ και 3 μήνες περίπου έκανα τρεις προτάσεις στη Διοίκηση, μία για το Μνημείο του Θεμιστοκλή που βρίσκεται στα Λιπάσματα, μία για χρηματοδότηση μιας μελέτης με χρέωση των γύρω βιομηχανιών και μία για τον συντελεστή δόμησης. Περιμένω την Διοίκηση να δει τα θέματα και να τα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ελπίζω πως αυτό δεν θα αργήσει πολύ.
Κλείνω τα πεπραγμένα του 2007 και την κριτική μου στην Διοίκηση αναφέροντας ότι το μεγάλο θέμα της πόλης, η Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης, βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Η ανάγκη για δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου είναι πλέον ζωτική ανάγκη και ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε ακόμα και τις σταθερές των τελευταίων χρόνων μια και δεν έχουμε πλέον απέναντί μας ιδιοκτήτες γης όπως οι Μποδοσάκηδες ενώ το κλίμα έχει αντιστραφεί μετά τις πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττό και την παγκόσμια αλλαγή κλίματος που επιβάλει να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Σκέψεις για οικοδόμηση ακόμα και με 0.4 ή για χάρισμα 24 στρεμμάτων γης στα Λιπάσματα με τη μέθοδο του συνυπολογισμού των διατηρητέων στην εισφορά της γης που είναι υποχρεωμένοι να δώσουν οι ιδιοκτήτες νομίζω ότι πρέπει να αποκρουστούν σταθερά. Για τα θέματα αυτά παλεύουμε μέσα από την Παμπειραϊκή Επιτροπή αλλά και από θεσμικά όργανα όπως η Επιτροπή Ανάπλασης.
Για τον χρόνο που έρχεται έχω να πω τα εξής τουλάχιστον:
α) Από τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορεί ένα περιοδικό που θα έχει τίτλο "Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΣΗΜΕΡΑ", θα έχει εκδότη τον Νίκο Αρταβάνη και θα έχει τη δική μας σφραγίδα, αν και θα είναι ανεξάρτητο περιοδικό με τοπική και ποικίλη ύλη.
β) Για ενημέρωση σχετικά με 1.- την Πρώτη Κίνηση και τη δράση της στα τοπικά ζητήματα, 2.- Το περιοδικό "Η Δραπετσώνα Σήμερα" και 3.- περισσότερο προσωπικά δικά μου θέματα, ήδη έχουν αναρτηθεί στο Ίντερνετ τρία μπλόγκς σε διευθύνσεις που σας έχουν μοιραστεί και όπου υπάρχει η δυνατότητα αναδραστικής επικοινωνίας καθώς μπορείτε να γράφετε εκτός από το να διαβάζετε.
γ) Αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε δημόσιες κινήσεις αλλιώς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα θέματα διακριτικά, γνωρίζοντας πως ο πραγματικός πολιτικός χρόνος θα αρχίσει να τρέχει το 2010.
Το «Δραπετσίνι» δε μένει πια εδώ!
Πριν από 1 χρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου