Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Ο καθορισμός κάποιων ορίων ώστε να μπει ένας φραγμός στην υπέρμετρη ανάπτυξη της πυκνότητας της Δραπετσώνας είναι πια αναγκαίος και ομολογούμενος από όλες τις πλευρές. Ακόμη και η Δημοτική Αρχή το δέχεται αν και δεν τολμά να πάρει τα αναγκαία και κατάλληλα μέτρα.
Η ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ έχει εκφράσει τις απόψεις της εδώ και χρόνια, και ιδιαίτερα το 2003 με επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο και με δημοσίευση της θέσης της στη "ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑ", το 2006 στο προεκλογικό της πρόγραμμα και το 2007 με σχετική επιστολή που έστειλε στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Σε όλες τις περιπτώσεις έπαιρνε θέση για μείωση του συντελεστή δόμησης, που τον προσδιορίζει στο 1,8-2,0 αντί του 2,6 που ισχύει σήμερα. Επίσης θεωρεί ότι το μέγιστο ύψος των οικοδομών θα πρέπει να είναι το πολύ 14 μέτρα [δηλαδή να κτίζονται 4-οροφα το πολύ].
Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει δεχτεί με διάφορες δηλώσεις της ότι πρέπει να μπουν φραγμοί που τους προσδιορίζει όμως μόνο σε ένα περιορισμό του ύψους στα 16 μέτρα το πολύ [πενταόροφα] χωρίς να θίγει τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της [ιδιαίτερα της πλευράς της ΑΔΗΚ].
Όπως κι αν έχει πάντως το πράγμα, το σημαντικό και επείγον είναι να υπάρξει περιορισμός άμεσα και να μειώσουμε την τάση που κυριαρχεί να κτίζονται κουτιά που με τον όγκο τους ξεπερνούν τις ανάγκες της πόλης για ανάπτυξη και την οδηγούν στο αντίθετο άκρο, την υποβάθμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια: