Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

.
Η Ανάπλαση έχει κολλήσει. Βάλτωσε επειδή τα πράγματα δεν προχώρησαν "στον καιρό τους", τότε που με καθολική συναίνεση μπορούσε να προχωρήσει ένα ήπιο σχέδιο με πρόβλεψη για Μητροπολιτικό Πάρκο με προοπτικές ανάπτυξης.
.
Η Μελέτη Κλουτσινιώτη χρειαζόταν άμεση διόρθωση (κι όχι πολύμηνη ταλαιπωρία) με γενναίες παραχωρήσεις προς το πράσινο και τη λιγότερη δόμηση, και διορθωμένη μέσα στο 2006 έπρεπε να έχει ψηφιστεί το αργότερο στις αρχές του 2007, αν όχι Ιανουάριο έστω Φεβρουάριο το αργότερο και πριν ακόμα αρχίσει ο Σουφλιάς με τον Κεφαλογιάννη να κάνουν όνειρα.
.
Μετά τα πράγματα άλλαξαν. Οι φωτιές του καλοκαιριού του 2007 έβαλαν φωτιά και στα όποια σχέδια υπήρχαν μέχρι τότε. Η κυβερνητική πρόθεση για μεγάλους συντελεστές βάζει και οριστική ταφόπλακα σε κάθε απόπειρα να ψηφιστούν ρυθμίσεις που να προβλέπουν -έστω και ήπια- ρυμοτόμηση.
.
Θα περάσει χρόνος ώσπου να επανέλθουμε. Ίσως και δεκαετία. Ποιον συμφέρει αυτό;
Εκ πρώτης όψεως κανέναν. Όμως δεν θα μείνουν τα πράγματα έτσι ακίνητα. Κάτι θα συμβεί είτε από τη μια είτε από την άλλη πλευρά της διαμάχης.
.
Ο Δήμος θα μπορούσε να δράσει αποφασιστικά. Αφού βρισκόμαστε σε περίοδο ανταρτοπολέμου, θα μπορούσε να πολιορκήσει τον αντίπαλο στα αδύνατα σημεία του. Να προχωρήσει την υπόθεση του μνημείου Θεμιστοκλή, να ανοίξει δρόμους όπου ήδη υπάρχει πρόβλεψη ρυμοτομική, να ελευθερώσει την παραλία σαν χώρο περιπάτου εξασφαλίζοντας προσβάσεις, να συμπεριφερθεί στα οικόπεδα των ιδιοκτητών γης σαν εγκαταλειμμένα οικόπεδα που ο Δήμος μπορεί να τα περιποιηθεί και να τα αξιοποιήσει μέχρι την οριστική κατάληξη της τύχης τους.
.
Η¨"ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ" θα επαναφέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις προτάσεις της για την αναγκαία πλέον μελέτη για το Μνημείο θεμιστοκλή και την Αξιοποίηση του Χώρου προς όφελος των Πολιτών ενώ θα συνεχίσει την πίεση για πολεοδομικές ρυθμίσεις που θα ανακουφίζουν ολόκληρη την πόλη όπως ο συντελεστής δόμησης, το επιτρεπόμενο ύψος νέων οικοδομών κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: