Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο η πρόταση για το Θεμιστόκλειο

.
Η πρόταση για το Θεμιστόκλειο πέρεσα χτες από το δημοτικό συμβούλιο Δραπετσώνας και αναμένεται να υλοποιηθεί τους προσεχείς μήνες.
Η εισήγηση προερχόταν από τη Διοίκηση αλλά επιχειρηματολόγησε υπέρ αυτής ο Γ.Τσιρίδης, ως ο ουσιαστικός εισηγητής του θέματος. Θυμίζουμε ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε από την ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ και τον Γ.ΤΣΙΡΙΔΗ τρεις φορές (!!!) στη διάρκεια αυτής της θητείας, την 1η φορά στις 26-11-2007 (δηλαδή τον Νοέμβρη του 2007 περισόττερα από 2 χρόνια πριν από σήμερα), την 2η φορά στις 9 Οκτωβείου 2008 και την 3η φορά στις 2 Απριλίου 2009, όλες με αριθμό πρωοτκόλλου και με συνημμένα Σχέδια έτοιμων Αποφάσεων Δ.Σ. έτσι ώστε απλά να χρειάζεται μόνο μια ανάγνωση από μέρους της Διοίκησης και των Δημοτικών Συμβούλων και να έπεται η ψηφοφορία. 2 χρόνια μετά την αρχική κατάθεση, το θέμα έφτασε επιτέλους σο Δ.Σ. και εγκρίθηκε ομόφωνα φυσικά.
.
Στην κουβέντα που έγινε δόθηκαν κάποιες πληροφορίες που ήταν φανερό ότι έλειπαν από το σώμα καθώς υπήρχε ακόμα μια εντύπωση πως ίσως και να μην ήταν τελικά εκεί ο Τάφος του Θεμιστοκλή αλλά ένας ... φάρος!! Αυτό δηλαδή που με γκαιμπελίστικο τρόπο προσπάθησαν να περάσουν τα Λιπάσματα στα 90 χρόνια λειτουργίας τους, ότι εκεί δεν είναι αρχαιολογικός χώρος αλλά ένας πρώην φάρος, έχει ακόμα ακροατές. Από που κι ως που φάρος εκεί;;; Και ποιος τον έφτιαξε; Οι Βενετοί ή οι Εγγλέζοι; Ανοησίες και τρομερές ψευτιές που δυστυχώς όταν διοχετεύονται επί τόσα χρόνια μπορεί και να έχουν πέραση ακόμα και σήμερα.
.
Η πρόταση πέρασε, η Διοίκηση το έχει ήδη βάλει σαν τίτλο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό και θα πρέπει σύντομα να έρθει στην Δημαρχιακή η εισήγηση για την ανάθεση με διαγωνισμό.
.
Εννοείται ότι σαν Πρώτη Κίνηση και σαν Γ.Τσιρίδης θα παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώνουμε για ό,τι χρειαστεί.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: