Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Το ΔΣ πρέπει να πάρει θέση για τον "Καλλικράτη" λέγοντας βροντερό ΟΧΙ σε κάθε περίπτωση συνένωσης της Δραπετσώνας με οποιονδήποτε άλλο δήμο

.
Πριν το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε (στις 12 Ιανουαρίου) αλλά δαν πήρε καμιά απόφαση ακριβώς γιατί θα γινόταν το συνέδριο και μπορεί να προέκυπταν νέα δεδομένα. Τώρα πρέπει να συνεδριάσει ξανά και αυτή τη φορά να πάρει και απόφαση που να δείχνει και την αντίθεσή μας αλλά και την αποφασιστικότητά μας να αντιδράσουμε δυνατά αν κάτι δεν παει καλά.
Ανβαμένουμε τη συνεδρίαση μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ "ΔΙΑΣΩΘΕΙ" Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΘΙΚΤΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ Κ.Λ.Π.

Γ.ΤΣΙΡΙΔΗΣ είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι οι μεγάλοι δήμοι είναι μεν υπέρ της κεντρικής εξουσίας, που πιθανόν να έχει οικονομίες και καλύτερο έλεγχο στα πράγματα, δεν είναι όμως και υπέρ του πολίτη. Πιστεύω πως ο πολίτης εξυπηρετείται καλύτερα από ένα δήμο που οι δήμαρχοι, αντιοδήμαρχοι, σύμβουλοι κλπ. είναι κοντινοί και ευκολο να τους πλησιάσεις, και όπου η γνώμη του (και η ψήφος του) μετράει.
Μια πρόταση θετική θα ήταν να μειωθούν οι καρέκλες στο 1/3 'η 1/4 των σημερινών (από δήμαρχο και 3 αντιδημάρχους και πρόεδρο να μείνουν μόνο δήμαρχος και 1 αντιδήμαρχος, από 21 σύμβουλοι να μείνουν 5-7 κλπ), δεν χρειάζεται όμως να μειωθούν και τα πλκεονεκτήματα που έχει ο πολίτης προκειμένου για τη μείωση των καρεκλών.