Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ανεβλήθη η δίκη (έφεση) των Πεταβρατζή, Τσιλάβη, Χατζησταυράκη κλπ. του ΚΕΠΚΥ για 28 Απρίλίου

.
Μια εξέλιξη μάλλον αναμενόμενη σημειώθηκε σήμερα. Πριν ένα τέταρτο της ώρας περίπου (δηλ. στις 9.30π.μ.), το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της έφεσης των μελών του ΚΕΠΚΥ που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα και προσδιόρισε τη νέα δίκη για 28/4. Η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων.
Ως γνωστόν τα 10 μέλη της διοίκησης του ΚΕΠΚΥ του 2003 καταδικάστηκαν πρωτόδικα με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για την (παράνομη,; παράτυπη; μη δικαιολογημένη;) πρόσληψη 10 εργατών καθαριότητας για τις τότε4 ανάγκες του δήμου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τριμελές εφετείο καθώς ανάμεσα στους κατηγορούμενους ήταν και ένας δικηγόρος (ο Παναγιώτης Χατζησταυράκης). Η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό θα γίνει από πενταμελές εφετείο και αυτό είχε προσδιοριστεί για σήμερα αλλά ανεβλήθη.
Η εκκρεμότητα παραμένει για 2,5 περίπου μήνες ακόμη ενώ το πεδίο της δικαστικής διαμάχης μεταφέρεται τώρα σε τμήμα αναστολών του Αρείου πάγου όπου θα παιχτεί το αν θα παραμείνουν σε αργία ή αν θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους ως δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Πεταβρατζής και Τσιλάβης μέχρις ότου γίνει αυτή η δευτεροβάθμια εκδίκαση της 28/4.
Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα καθώς η κατηγορία δεν είναι επί της ουσίας σοβαρή όμως η καταδίκη είναι και η έφεση θα κρίνει πολλά όχι μόνο στον πολιτικό στίβο αλλά και στην προσωπική ζωή των πρωτοδίκως καταδικασθέντων. Και βεβαίως δεν το αξίζουν κάτι τέτοιο όταν πήραν ή δεν πήραν μια απόφαση χωρίς κανένα δικό τους όφελος παρά μόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά (στις γιορτές Χριστούγενα του 2003 και Πρωτοχρονιά) ο δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: