Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Από τους "ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" τρόφιμα για τους άπορους της Δραπετσώνας

.
Σχεδόν 2.000 κιλά έφτασαν τα τρόφιμα που έφεραν οι "Γιατροί του κόσμου" στη Δραπετσώνα για άπορες και φτωχές οικογένειες της περιοχής μας. Το υλικό πήγε στον Δήμο και από εκεί θα μοιραστεί με βάση καταλόγους των κοινωνικών υπηρεσιών.
Μεσολάβησαν γι αυτή την προσπάθεια η Ειρήνη Μαρούπα -υποψήφια βουλευτίνα του ΠαΣοΚ- και ο Γ.Τσιρίδης. Από τους "Γιατρούς του Κόσμου" ενδιαφέρθηκε ο παλιός Δραπετσωνίτης Νικόλαος Φουντούκος που προσφέρει στους "Γιατρούς" τις εθελοντικές του υπηρεσίες.

Από τα ευτράπελα του παρασκηνίου: Λόγω της ώρας και ενός αιφνιδιασμού του δήμου τη στιγμή της μεταφοράς των τροφίμων δεν υπήρχαν εργάτες να πραγματοποιήσουν το ξεκουβάλημα. Έτσι η αντιδήμαρχος κ. Φωτίου, η υποψήφια βουλευτίνα Ε. Μαρούπα, ο γνωστός δικηγόρος Β.Ταουξής καθώς και ο Γ.Τσιρίδης ξακουβάλησαν τα τρόφιμα από το φορτηγό των γιατρών του κόσμου στο ΚΕΠΑΦΟΔ. Το σχετικό φωτογραφικό υλικό απεικονίζει αυτό το χάπενινγκ που -κατά ομολογία όλως όσοι μετείχαν- ήταν μια εξαιρετική στιγμή!!


Ξένια Φωτίου αντιδήμαρχος, επί το έργον


Βασίλης Ταουξής, εκτελούνται μεταφοραί


Προπόνηση υποψήφιας βουλευτή στο κουβάλημα των αναγκών των πολιτών

Να σημειωθεί ότι οι "Γιατροί του Κόσμου" που μεταφυτεύτηκαν από τη Γαλλία στην Ελλάδα δια μέσου του Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ, γιατρού χειρούργου που είναι κι αυτός τέκνο της Δραπετσώνας. Συγκεκριμένα ο παπούς του και συνονόματος Θεόφιλος Ρόζεμπεργκ (1896-1974) ήρθε από την Μικρασία στη Δραπετσώνα το 1922 και διατήρησε Ιατρείο όπου δεχόταν απόρους και φτωχούς Δραπετσωνίτες δωρεάν στον Άγιο Διονύσιο. Είχε γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη και στο διάστημα 1919-22 είχε βρεθεί στα Άδανα με τον Ελληνικό Στρατό, από όπου ήρθε στη Δραπετσώνα με την Μικρασιατική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: