Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Πολιτική Συζήτηση κατά την Κοπή Πίττας της Πρώτης Κίνησης

Ενδιαφέρουσα πολιτική συζήτηση έγινε κατά την Κοπή της Πίττας της Πρώτης Κίνησης στο Δημαρέίο Δραπετσώνας στις 23-1-2008. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως αυτή τη φορά ήταν οι διοργανωτές που το προκάλεσαν και παρακίνησαν τους παρευρισκόμενους να συμμετάσχουν σε ένα πολιτικό διάλογο για πολλά θέματα της πόλης.
Όλα ξεκίνησαν με μια σύντομη πολιτική εισήγηση-τοποθέτηση του επικεφαλής της Κίνησης Γιώργου Τσιρίδη με αναφορές σε θέματα της πόλης και ιδιαίτερα στην Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης. Τοποθετήθηκαν επ΄αυτού ο δήμαρχος της πόλης κ. Χρυσός, οι αντιδήμαρχοι και άλλοι παρόντες. Επίσης ο Πρόεδρος των εργαζομένω του Δήμου κ.Σαββόπουλος έθεσε το θέμα της ΔΕΠΑΔ και των ελλειμμάτων ή χρεών της, και εγιναν τοποθετήσεις και επί του θέματος αυτού.
Στη συνέχεια βέβαια κόπηκε η Πίττα και δόθηκαν οι ευχές για μια καλή χρονιά.
Όπως ανέφερε εισηγητικά ο Γ.Τσιρίδης η Πρώτη Κίνηση είναι ζωντανή, "είναι εδώ" και θα παρακολουθεί διακριτικά τα τεκταινόμενα κάνοντας την παρουσία της αισθητή όπου θα κρίνει πως είναι αναγκαίο.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε, με το καλό!
Και να δούμε ποιοι "επίσημοι" θα είναι παρόντες!

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι το κόψιμο μιας πίτας;
Ευκαιρία για κοινότυπες κουβέντες, υψηλού επιπέδου αερολογίες, χαμόγελα και χαιρετούρες, ακόμη και με αντιπαθητικούς τύπους στα πλαίσια του «όλοι καλά να είμαστε».
Έτσι το σκέφτηκα, κι έτσι αποφάσισα να μην έρθω στο κόψιμο της πίτας της Πρώτης κίνησης.
Και απ’ ότι έμαθα, έχασα. Γιατί ο πρόεδρος των εργαζομένων, αποφάσισε με μια σύντομη παρέμβαση, όπως έμαθα, να βάλει το δάκτυλο «στον τύπο των ηλών».
Να μιλήσει δηλαδή για το οικονομικό έλλειμμα στην ΔΕΠΑΔ. Για χρήματα που έφυγαν και δεν πήγαν πουθενά. Μόνο έφυγαν. Πήραν των ομματιών τους; Εχασαν τον δρόμο στο δρόμο; Επαθαν Αλτσχάιμερ; Πολύ λίγοι μιλούν γι αυτό. Στην πραγματικότητα οι εξής δύο. Ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΔ κ. Νοδαράκης, και ο Δήμαρχος που τον στήριξε στο δημοτικό συμβούλιο. Κανείς άλλος. Μερικοί από την πλειοψηφία έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις, να μην τους αδικούμε κιόλας. Οι αντιδήμαρχοι, αν είχαν πάει για καφέ, κανείς δεν θα το καταλάβαινε.
Για την αντιπολίτευση ας μην πούμε τίποτα. Σύσσωμη κριτικάρισε την ενέργεια του Προέδρου της ΔΕΠΑΔ να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. και να μην το προχωρήσει μόνος του. Να τους χαλά την ησυχία και να έχει το θράσος να τους ζητά να πάρουν θέση σε ένα τέτοιο σκατοθέμα. Που ξανακούστηκε στο Δήμο Δραπετσώνας δημόσιος ανδρας να κινδυνεύει να πάει στον εισαγγελέα για κακοδιαχείρηση; Έτσι θα πάει μπροστά ο Δήμος; Στέλνοντας τους προύχοντες στη φυλακή; Αλλοίμονο!
Δεν περίμενα να ακουστεί τίποτα στην κοπή της πίτας. Γαργάρα γίνονται κάτι τέτοια.
Απ ότι φαίνεται ο Πρόεδρος των εργαζομένων έσωσε την κατάσταση, κι εγώ έχασα μια ωραία πολιτική στιγμή.
Δεν πειράζει, του χρόνου. Ισως ως τότε να ‘χουν αποδοθεί πάλλευκοι στην κοινωνία όλοι οι εμπλεκόμενοι ή να ‘χουν ξεχαστεί όλα και να είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Γιώργος Τσιρίδης είπε...

Η συζήτηση δεν προέκυψε από μια "τυχαία" παρέμβαση του Προέδρου. Η πίττα ήταν λιγότερο κοινωνική εκδήλωση και περισσότερο βήμα διαλόγου, γι αυτό έγιναν και παρεμβάσεις διαφόρων μορφών και περιεχομένων, μεταξύ των οποίων και αυτή του Προέδρου των εργαζομένων. Τποτε δεν ήταν στημένο και όλα έγιναν αυθόρμητα και ζωντανά, εξ ου και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτής της Πίττας.
Έπί της ουσίας αυτό που έχω να πω είναι ότι ελπίζω να εξοφληθούν όλοι οι εργαζόμενοι με το Δάνειο που εξασφάλισε η Διοίκηση και το οποίο θα πληρώσουν ουσιαστικά οι επόμενες διοικήσεις του Δήμου με χρήματα -βέβαια- των δημοτών. Έστω κι έτσι όμως θα τακτοποιηθεί ένα μεγάλο ζήτημα που βασανίζει πολύ κόσμο που έπεσε θύμα υποσχέσεων και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Έγιναν και άλλες παρεμβάσεις εκεί, όπως για την Ανάπλαση. Μάλιστα προτάθηκε να γίνει μια Ημερίδα για το θέμα και αυτή η πρόταση πρέπει να βρει στήριξη ώστε να προχωρήσει και να υλοποιηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Μα εγώ δε μίλησα για «στημένη» παρέμβαση.
Αλλά για ουσιαστική παρέμβαση, μια που μίλησε για θέματα «ταμπού».
Όπως το να λείπουν λεφτά από το ταμείο.

Γιώργος Τσιρίδης είπε...

Είσαι συγγενής του Προέδρου;
Εν πάσει περιπτώσει, καλά έκανε ο Πρόεδρος και έκανε αυτή την παρέμβαση, όμως το αν κλάπηκαν ή όχι χρήματα θα το δείξουν τα στοιχεία και όχι οι τοποθετήσεις. Ετσι κι αλλιώς το δημοτικό συμβούλιο έχει τοποθετηθεί και σκοπεύει να ελέγξει αυτή την ιστορία, οπότε θα δούμε την εξέλιξή της.

Ανώνυμος είπε...

«Τα κλισέ δεν βοηθούν την αλήθεια. Μόνο μειδίαμα μπορεί πλέον να προκαλέσει η τετριμμένη προτροπή των ημερών, να χυθεί άπλετο φως» και
«H Eλληνική Δικαιοσύνη δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να λειτουργεί ως άλλοθι για τη διοικητική απραξία. Με απλά λόγια: όταν σε κλέβουν, πας στην αστυνομία και ταυτόχρονα παίρνεις μέτρα προκειμένου να μην ξαναπέσεις θύμα κλοπής. Δεν σκέφτεσαι να περιμένεις το αστυνομικό πόρισμα και μετά να αλλάξεις κλειδαριές.»
Π. Τατούλης, πρωην υφυπουργός Πολιτισμού. Μιλώντας για την Ελλάδα φυσικά, όχι για την Δραπετσώνα. Κάθε ομοιότητα είναι παραπλανητική.