Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Η "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" (η παράταξη του Αλ. Χρυσού)

.
Την Τετάρτη 1/12/2010 στις 8μμ συνεδρίασε η Ολομέλεια του συνδυασμού Αναγέννηση που διεκδίκησε τη δημαρχία με επικεφαλής τον κ. Αλ. Χρυσό κι έχασε στον Β΄γύρο από τον Τζανή. Ήταν παρόντες σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού και φίλοι που έδωσαν τη μάχη της 7 και 14/11 και είναι μέλη της δημοτικής κίνησης.
.
Η κεντρική εισήγηση ήταν του Αλ. Χρυσού και μίλησαν στελέχη και μέλη της κίνησης. Θέματα ήταν κυρίως η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και οι αποφάσεις για την παραπέρα πορεία.
Οι εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα κυμάνθηκαν από τον χαρακτηρισμό "σχετική αποτυχία λόγω αντικειμενικών δυσκολιών (λέγε με ΠαΣοΚ)" μέχρι τονν χαρακτηρισμό "σκλήρή ήττα" ή "καθαρή αποτυχία" δείχνοντας κυρίως προς τον επικεφαλής.
Για τη συνέχεια αποφασίστηκε μια στοιχειώδης οργάνωση (εκτελεστική επιτροπή, δημοτική ομάδα, ολομέλεια κλπ.) και έγιναν διάφορες εκτιμήσεις.
.
Ο κ.Χρυσός είπε ότι αν αντιληφθεί ότι πρέπει να μπει άλλος επικεφαλής με άλλα χαρακτηριστικά από τα δικά του θα ανοίξει ο ίδιος ζήτημα διαδοχής. Ζητά όμως να του αναγνωριστεί η καλή και έντιμη προσπάθεια που έγινε και που κατέληξε σε ήττα κυρίως εξ αιτίας της καθυστέρησης να δοθεί το χρίσμα που διευκόλυνε διαλυτικές κινήσεις στον χώρο.
.
Ζούπης, Χρύσα Μυργιαλή, Πεταβρατζής, Ξένια Φωτίου κλπ. κατέθεσαν τις απόψεις τους που κυμάνθηκαν μέσα στο εύρος που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ο Γ.Τσιρίδης υπενθύμισε την συμμετοχή της Πρώτης Κίνησης στο νέο σχήμα και σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν αποτυχία αφού ο συνδυασμός του ΠαΣοΚ΄μπορούσε και έπρεπε να είναι το φαβορί.
.
Εξελέγη μια 20-μελής εκτελεστική επιτροπή (προσωρινή) που θα συντονίζει την δημοτική κίνηση.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: