Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ

Ενδέχεται να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα, ένα δευτερεύον "πλημμέλημα" της περασμένης τετραετίας που δεν αντιμετωπίστηκε σωστά και προκάλεσε καταδίκες στο πενταμελές εφετείο.
.
Η καταδίκη των 7 μελών του ΚΕΠΚΥ από το Τριμελές Εφετείο για "παράβαση καθήκοντος" είναι πιθανό να λήξει με μια αθωωτική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, είναι όμως εξίσου ή και περισσότερο πιθανό να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στη Διοίκηση τους προσεχείς μήνες. Το πρόβλημα θα βρίσκεται στο ενδεχόμενο να τεθούν σε αργία ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Τσιλάβης και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Πεταβρατζής.
Είτε ο Περιφερειάρχης κινηθεί με βάση τον νέο Δημοτικό Κώδικα και θέσει τα δυο αυτά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου σε αργία μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο πενταμελές εφτείο, είτε το νέο δικαστήριο διατηρήσει εν μέρει τις ποινές (και πιο "επικίνδυνοι" να παραμείνουν με ποινή είναι ακριβώς οι δύο παραπάνω ως Πρόεδρος του ΚΕΠΚΥ τότε ο κ. Τσιλάβης και ως εισηγητής της τότε απόφασης για την οποία προέκυψε η καταδίκη ο κ. Πεταβρατζής) και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα διοικητικό και πολιτικό. Το διοικητικό θα είναι πολύ σοβαρό καθώς και οι δυο είναι έμπειρα στελέχη της διοίκησης (και δεν έχει πολλά τέτοια σήμερα η πλειοψηφία) και το πολιτικό θα είναι επίσης σοβαρό λόγω της εκμετάλλευσής του από την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: