Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

2 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ: Δύο χρόνια ήπιων τόνων, όπου τουλάχιστον έγινε το αυτονόητο αλλά δεν έγινε η υπέρβαση!

Α.-
Ύστερα από αρκετά χρόνια στα οποία ο Δήμος μας δεν μπορούσε να κάνει το αυτονόητο, είτε αυτό είναι να καθαρίζει την πόλη είτε είναι να δίνει την αίσθηση μιας σοβαρής υπηρεσίας στην υπηρεσία του πολίτη, η πρώτη διετία του Α.Χρυσού λήγει με τουλάχιστον θετικό απολογισμό στον τομέα αυτό.
.
Έγινε το αυτονόητο: Όσοι δουλεύουν πληρώνονται (ε, καλά, όχι και όλοι...), η πόλη καθαρίζεται κανονικά (τουλάχιστον όπως και επί Χρονόπουλου), κάποια έργα γίνονται (η πλατεία στο τρίγωνο Εφραιμίδη κυρίως δίνει τον τόνο) και οι προμηθευτές πληρώνονται (με δάνειο βέβαια). Τουλάχιστον ο Δήμος έχει χαρτί και φωτοτυπικά, τα σχολεία έχουν κάποια χρήματα να κινηθούν, οι καθαρίστριες πληρώνονται, οι εργαζόμενοι δεν έχουν πολλούς λόγους να διαμαρτύρονται κλπ. Όσον αφορά στο αυτονόητο αυτός είναι ένας καλός απολογισμός.
.
Για την επόμενη διετία η Διοίκηση πρέπει να προσέξει πολύ να μην της ξεφύγει το οικονομικό ζήτημα και να συνεχίσει τα μικροέργα και τη συντήρηση της πόλης σε καλό επίπεδο. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Χρυσός που έχει δείξει δείγματα δημάρχου που πάει στον δημότη, επιφορτίζεται και αυτός με την ευθύνη να κρατήσει την παράταξή του ψηλά σε δημοτικότητα συνεχίζοντας το έργο του μυρμηγκιού ή της μέλισσας, δηλαδή της σπίτι-σπίτι παρουσίας του και της επίλυσης των μικροζητημάτων των πολιτών.
.
Β.-
Σε ό,τι αφορά στο κάτι επί πλέον όμως ο Δήμος πήγε επιεικώς μέτρια.
.
Κάποιες κινήσεις για τους ελεύθερους χώρους δεν έχουν αποδώσει ακόμα και κανείς δεν ξέρει αν θα αποδώσουν τελικά. Το Καστράκι, το Γυψάδικο, ο χώρος Μελετόπουλου, ο χώρος Μελισσανίδη έμειναν ανοιχτά προβλήματα.
.
Και το πιο σπουδαίο από όλα, η Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης πήγε αρκετά χρόνια πίσω. Εν μέρει λόγω απαράδεκτης και ανεξήγητης αδράνειας της διοίκησης και εν μέρει λόγω αντικειμενικών συνθηκών (οι πυρκαγιές του 2007 άλλαξαν πολλά πράγματα) η Ανάπλαση βρέθηκε στο Ψυγείο τη στιγμή ακριβώς που μπορούσε να απογειωθεί. Η καθυστέρηση και τα επικίνδυνα παιχνίδια επί Αραβιάδη είχαν ταλαιπωρήσει το θέμα όμως στο τέλος της περασμένης θητείας η μελέτη ήταν σχεδόν έτοιμη (ήθελε διορθώσεις) και η στήριξη του σχεδίου ισχυρή και καθολική. Όμως η ευκαιρία χάθηκε και το όλο θέμα πήγε πολλά χρόνια πίσω καθώς η μελέτη του Δήμου είναι πλέον άχρηστη και εκείνο που κυριαρχεί είναι η τάση για μητροπολιτικό και ενιαίο πράσινο που δεν είναι επαρκώς θεμελιωμένη.
.
Αυτό καταγράφεται στα αρνητικά της διετίας και είναι κάτι πο η δημοτική αρχή οφείλει να κοιτάξει σοβαρά στην χρονιά που έρχεται αν δεν θέλει να χρεωθεί μια σοβαρή αποτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: