Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Εκ νέου υποβολή της πρότασης για το Θεμιστόκλειο

.
Η υπόθεση του Θεμιστόκλειου είναι γνωστή. Σχετική πρόταση έστειλα επισήμως 2 φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20/11/2007 και στις 9/10/2008 αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν τις συζήτησε ούτε τη μία ούτε την άλλη φορά.
Ξαναστέλνω λοιπόν τώρα την πρόταση (την καταθέτω επισήμως αύριο) και ελπίζω πως αυτή τη φορά θα συζητηθεί.
.
Προς ενημέρωση, καταχωρώ στη συνέχεια την επιστολή μου προς το ΔΣ
.
Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, Κυρίες, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Πριν από 2 χρόνια περίπου, τον Νοέμβριο του 2007, με αριθμό πρωτοκόλλου 14672/26-11-2007, κατέθεσα για πρώτη φορά στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα πακέτο με 2 ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση σχετικά με το ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ (έτσι ονομαζόταν από την αρχαιότητα το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή που βρίσκεται στον χώρο των Λιπασμάτων). Συγκεκριμένα είχα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο:
Το 1ο Σχέδιο Απόφασης αφορούσε στην Ανάθεση ΜΕΛΕΤΗΣ σχετικά με:
Α) Τον Χαρακτηρισμό του Ταφικού Μνημείου του Θεμιστοκλή (του αποκαλούμενου στην αρχαιότητα ως «Θεμιστόκλειου») ως Αρχαιολογικού Χώρου,
Β) Την Αξιοποίηση του Χώρου από τον Δήμο (προμελέτη διαμόρφωσης του χώρου)
Το 2ο Σχέδιο Απόφασης αφορούσε στην χρηματοδότηση της παραπάνω μελέτης από την ΠΚΤΑΕ, την ΑΓΕΤ, την ΒΡ και την ΜΟΜΠΙΛ δια μέσου του ειδικού ανταποδοτικού τέλους
Το θέμα δεν συζητήθηκε το 2007 και έτσι υπέβαλα την πρότασή μου για 2η φορά το 2008 και συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου 2009 (αρ. πρ…. /9-10-09) ζητώντας να την συζητήσετε. Ωστόσο και πάλι δεν συνέβη κάτι τέτοιο.
Ξαναστέλνω λοιπόν, τώρα το 2009, για 3η φορά τις προτάσεις. Στέλνω ολόκληρο το πακέτο περιλαμβάνοντας τα Σχέδια αποφάσεων που δείχνουν τι προτείνω να ψηφίσετε (εσείς κρίνετε βέβαια το τελικό κείμενο) καθώς και τις σχετικές αποφάσεις που είχαν ληφθεί για το Θεμιστόκλειο το 1998 και 1999, οι οποίες όμως τότε δεν είχαν υλοποιηθεί και λόγω αντικειμενικών εμποδίων (λειτουργούσαν τα Λιπάσματα) αλλά και γιατί προτιμήθηκε να γίνει η καταγραφή των διατηρητέων που τότε ήταν στην επικαιρότητα.
Σας ζητώ να συζητήσετε την πρόταση για τη Μελέτη Ανάδειξης του Θεμιστόκλειου (του μνημείου του Θεμιστοκλή) και τη χρηματοδότησή της.
Με εκτίμηση


Γ.ΤΣΙΡΙΔΗΣ
Επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: