Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Η Πρώτη Κίνηση σε δράση

.
Ύστερα από αρκετό καιρό με κινήσεις χαμηλού προφίλ και σχετικής αδρανοποίησης της Κίνησης, ήδη εδώ και ένα ικανό χρονικό διάστημα, ο επικεφαλής Γ.Τσιρίδης αλλά και αρκετά μέλη της Κίνησης έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται ενεργά προς την κατεύθυνση της εκ νέου εμπλοκής της Πρώτης Κίνησης στα δημοτικά πράγματα.
.
Η κατάσταση είναι ενδιαφέρουσα και κρίσιμη καθώς διακυβεύονται αρκετά πράγματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της πόλης. Η Ανάπλαση είναι σε ένα τέλμα, το οικονομικό δεν έχει λυθεί με οριστικό τρόπο, η επέκταση της πόλης στη θάλασσα είναι ακόμα ζητούμενο. Γίνονται έργα εξωραϊστικά και έχει βελτιωθεί το κλίμα γύρω από τα αυτοδιοικητικά αλλά παίζεται ακόμα και η ύπαρξη του δήμου με σχέδια όπως ο Καποδίστριας 2 που εξακολουθεί να υπάρχει στα προγράμματα της ΝΔ αλλά και του ΠαΣοΚ.
.
Η πολιτική κατάσταση παρουσιάζει επίσης μια πολυπλοκότητα κι ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον. Το δίπολο που αυτή τη στιγμή κυριαρχεί στα πράγματα είναι Χρυσός-Κωνσταντινίδης με τον Χρυσό να είν αι ο επίσημος του ΠαΣοΚ και τον Κωνσταντινίδη να είναι ο σχετικός αντάρτης του χώρου. Ο κ. Μπεάζογλου μοιάζει να έχει ήδη προκριθεί ως η 3η λύση για τον χώρο της εκτός ΚΚΕ Αριστεράς και βεβαίως υπάρχουν οι κομματικοί συνδυασμοί του ΚΚΕ με τον κ. Πετρίδη και της ΝΔ με την κ. Μπαρμπαγιάννη. Μόνος αδιευκρίνιστος ακόμα ο κ.Χρονόπουλος που δείχνει διάθεση να είναι και πάλι υποψήφιος αλλά υπάρχει μεγάλη αποσυσπείρωση στον χώρο του.
.
Για την Πρώτη Κίνηση και τις κινήσεις και τοποθετήσεις της σύντομα θα υπάρχουν νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: