Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΕ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ: Δημοτικό Συμβούλιο Χτες, Σύσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας σήμερα!

.
Τρίτη 1/2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Χτες βράδυ, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Σημαντική συνεδρίαση με 2 κύρια θέματα και καμιά 30-ρια δευτερεύοντα.

ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: 
Σύνδεσμος για το Νεκροταφείο.
Κατηγορήθηκε ο Κανέλος Λάλος που είναι Πρόεδρος του Νεκροταφείου σήμερα για διάφορα ζητήματα κακοδιαχείρισης που οδήγησαν το Νεκροταφείο σε οικονομικές δυσκολίες και κίνδυνο να μην πληρωθούν οι εργαζόμενοι κάποια στιγμή.
Ο κ. Λάλος απάντησε ικανοποιητικά σε όλα τα ζητήματα. Εξ άλλου κανείς δεν έθεσε θέμα εντιμότητας. Ωστόσο υπάρχει ένα ζήτημα αν η λειτουργία του Νεκροταφείου χρειάζεται διορθώσεις καθώς κάποια κενά έμειναν σε ζητήματα όπως "πως λειτουργούν τα καντίλια" "τι γίνεται με το οστεοφυλάκιο", "ποιος έβαλε μηχανήματα για αυτόματο καφέ" κλπ., ζητήματα δηλαδή μικρά ή μεγάλα που αφήνουν ερωτηματικά και υπονοούμενα να πλανώνται. Για να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα το ΔΣ αποφάσισε -με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Λάλου- να προκληθεί μια σύσκεψη των δημάρχων των δήμων που μετέχουν στο Νεκροταφείο για να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.
Το θέμα έφτασε μέχρι τις 1μμ περίπου και στις 1.30μμ ξεκίνησε το δεύτερο σημαντικό ζήτημα

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ:
Πολιτιστική Ακτή, ΟΛΠ, ΓΠΣ
Μετά από επίπονες διαδικασίες το ΔΣ κατέληξε σε μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση σχετικά με την Πολιτιστική Ακτή (σε γενικές γραμμές θετική στάση), για τον ΟΛΠ (ξεπερνάει τα όρια όταν ασχολείται με την ανάπτυξη του Πειραιά που είναι θέμα τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης) και για το ΓΠΣ (αποσύρεται και θα ανατεθεί σχετική μελέτη έρευνα στο ΕΜΠ πριν επιστρέψει στο ΔΣ το θέμα). Το ΚΚΕ ψήφισε ΟΧΙ γιατι αντιδρά σε ο,τιδήποτε κάνει ο ΟΛΠ και ο κ. Μελάς είπε πως μένει στο λευκό μέχρι να δει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη 2/2
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ.ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΜΕ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ

Στις 4 το πρωί περίπου τελείωσε το συμβούλιο και στις 4 το μεσημέρι υπήρχε ραντεβού για διαπαραταξιακή επιτροπή με τον ΟΛΠ και το Υπ. Ναυτιλίας. Πριν τη σύσκεψη η διαπαραταξιακή συζήτησε στο γραφείο δημάρχου και κατέληξε ομόφωνα στον τρόπο χειρισμού των θεμάτων.
Στο (πρώην) ΥΕΝ ήρθε για λίγο ο Γιάννης Διαμαντίδης, ήταν ο Γ.Γ.Λιμάνων κ. Λίντινας και κυρίως ήταν ο Γ.Ανωμερίτης. Από τον δήμο ο Λ.Τζανής με αντιδημάρχους (Οικονομάκης, Δατσέρη, Κουλούκης) συμβούλους και άλλους και από την αντιπολίτευση οι Τσιρίδης, Χάσκας, Μπαρμπαγιάννη.
Η συζήτηση πήγε καλά. Ο ΟΛΠ ανακαλεί τα σχέδιά του για τη β' και γ' φάση των έργων στα οποία ο δήμος ήταν αντίθετος ώστε να υπάρξει διάλογος. Επίσης δεν θα κάνει έργα ούτε της α' φάσης στο επίμαχο κομμάτι κοντά στην ιχθυόσκαλα. Θα συζητηθούν τυχόν αντισταθμιστικά οφέλη του δήμου (ελεύθεροι χώροι, ΝΑΦΘΑ κλπ.). Για την Ανάπλαση της Βιομηχανικής Ζώνης δεν θα υπάρξει λιμενοποίηση και θα συζητηθεί το μέλλον της περιοχής με όλους. Για την Πολιτιστική Ακτή θα υπάρξει διαβούλευση Δήμου και ΟΛΠ. Γενικώς καλά, και αποδείχτηκε ότι όταν ο δήμος πηγαίνει ομόφωνα και με τις δυνάμεις του ενωμένες κερδίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: