Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Συζήτηση με τον Κανέλο Λάλο για το νεκροταφείο και τις καταγγελίες που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο.

.

Μια συζήτηση που έκανα σήμερα με τον Κανέλλο Λάλο ο οποίος με κάλεσε σε καφετέρια για να με ενημερώσει σχετικά με το νεκροταφείο, έλυσε κάποιες απορίες που υπήρχαν στον αέρα και καλό είναι τα συμπεράσματά μου να τα πω και στους αναγνώστες που παρακολούθησαν ένα διάλογο γύρω από το νεκροταφείο αλλά αναζητούν και τη συνέχεια αυτής της ιστορίας.
.
Σχετικά με το θέμα του χειρισμού μιας καταγγελίας που είχε γίνει για προηγούμενες διοικήσεις (και ποσό 260.000 ευρώ που αναζητούντο) και για την οποία ο κ. Λάλος κατηγορήθηκε ότι την έθαψε, διαπίστωσα ότι το θέμα εξετάστηκε από την Επιτροπή του άρθρου 141 (με πρόεδρο έναν πρωτοδίκη, εκπρόσωπο της ΤΕΔΚΝΑ κλπ.) και η οποία Επιτροπή κατέληξε να απαλλάξει τους υπό εξέταση πρώην προέδρους του νεκροταφείου από κάθε κατηγορία. Το θέμα έληξε εκεί επομένως δεν το "έθαψε" ο Λάλος.
.
Σχετικά με τα καντήλια, διαπίστωσα ότι ο διαγωνισμός που απέδιδε σημαντικά κέρδη στο νεκροταφείο ακυρώθηκε από την Περιφέρεια που στηρίχτηκε σε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η απόφαση αυτή είναι κατά τη γνώμη μου διάτρητη και πρέπει να προσβληθεί στην Ολομέλεια αλλά αυτή τη στιγμή είναι εκτελεστή. Τώρα ο καθένας μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ανάμματος καντηλιών στους συγγενείς και δεν θα μπορούσε κανείς να το αποτρέψει. Στο ερώτημα γιατί δεν δημιούργησε το νεκροταφείο δικό του μηχανισμό για τα καντήλια, η απάντηση ήταν ότι η απόφαση της Περιφέρειας έφτασε στο νεκροταφείο το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα ξεκινούσαν οι εκλογές, άρα υπήρξε δικαιολογημένη αδράνεια. Το βρίσκω κι εγώ δικαιολογημένο.
.
Σχετικά με κάποια μηχανήματα αυτόματα για καφέ, νερό κλπ.. Ο κ. Λάλος μου είπε ότι έκανε δημοπρασία για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες του χώρου αφού το κυλικείο προσφέρει μόνο καφέ. Η δημοπρασία έβγαλε πλειοδότες οι οποίοι λειτούργησαν αυτά τα μηχανήματα για ένα διάστημα και κατόπιν τα παρέδωσαν επειδή -όπως είπαν- δεν τους συνέφερε. Κατόπιν για ένα διάστημα λειτούργησαν από άλλον επίδοξο επιχειρηματία ο οποίος σκόπευε να υπογράψει σύμβαση ίδια με εκείνην των νικητών της δημοπρασίας, αλλά και εκείνος σταμάτησε και τώρα αναζητείται επαγγελματίας να τα εκμεταλλευτεί υπογράφοντας την σύμβαση της δημοπρασίας. Μιλάμε για νερό και κανένα αναψυκτικό, αφού καφέδες δίνει αποκλειστικά το κυλικείο. Παρά το κενό που υπάρχει σχετικά με εκείνον που τα χρησιμοποίησε ενδιάμεσα χωρίς να υπογράψει τελικά σύμβαση, δεν φαίνεται και εδώ κάποιο μεγάλο σκάνδαλο ή κάποια κακή πρόθεση.
.
Για τους "συγκριτικούς" (διεκδικήσεις της Μηχανικής ΑΕ) το θέμα βρίσκεται σε δικαστήρια κλπ. και δεν εμπλέκεται ο Λάλος σε αυτό.
.
Αυτά μου είπε, πειστικά μου φάνηκαν, και τα παρουσιάζω για όποιον ενδιαφέρεται. Όσο για τον καφέ, καπουτσίνο ήπια και τον κέρασε ο Λάλος. Δωροδοκία; δε νομίζω!
.
Γ.Τσιρίδης

ΥΓ: Ενημέρωσα τον Ζαχαρία Ζούπη για την κουβέντα με τον Λάλο και μου είπε ότι κι εκείνος διαπίστωσε πως για κάποια θέματα υπήρχαν απαντήσεις κι έγραψε κάτι στο δικό του Facebook. Επομένως περισσότερα για το θέμα θα βρείτε στο Facebook του Ζούπη

Δεν υπάρχουν σχόλια: