Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογές Οκτώβρη 2009..... ελπίδες....!

.
Μετά την πολύ βεβαρυμμένη από σκάνδαλα, οικονομικά προβλήματα και πολιτικά προβλήματα (αμφισβήτηση Μανώλη και Τατούλκη, Βατοπεδινοί και κυρίως Δούκας-Ρουσόπουλος, Παυλίδης, Βουλγαράκης κλπ.) διετή θητείας της, η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε να την κάνει. Και παραδίδει σε ένα ΠαΣοΚ που μοιάζει ανεβασμένο και ανανεωμένο. Όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες και όλοι επιθυμούν μια ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ αλλαγή που όμως ο καθένας την εννοεί διαφορετικά από τον άλλον.
.
Είναι αλλαγή η συμπίεση των εισοδημάτων για να μειωθεί το χρέος όπως λέει η κυβέρνηση; Είναι αλλαγή η πράσινη ανάπτυξη που αναφέρει συνέχεια το ΠαΣοΚ ή είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε; Είναι αλλαγή η πρόταση να φύγουμε τώρα από την Ε.Ε. για να μη μας επιβάλλονται μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας ή είναι βουτιά στο κενό; Είναι αλλαγή ο Γιώργος αντί του Κώστα; Κι αν όχι αυτοί, είναι αλλαγή να γίνει κυβέρνηση η Παπαρήγα, ή ο Τσίπρας; Είναι αλλαγή αν ο Καρατζαφέρης στηρίξει μια νέα Νέα Δημοκρατία ή αν τα βρουν σε μεγάλο συνασπισμό τα δυο μεγάλα κόμματα;.
.
Νομίζω πως καμμιά "αλλαγή" δεν είναι αλλαγή τελικά, είναι απλά η επιθυμία του καθενός απέναντι στην επιθ΄υμία του άλλου. Αλλά η χαοτική κίνηση προς όλες τις κατευθύνσεις ισοδυναμεί με ακινησία. Μήπως περί αυτού πρόκειται;
Στην ουσία η μόνη ελπίδα είναι να τα καταφέρει (αντίθετα με τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί -όχι αδικαιολόγητα) ο ΓΑΠ. Του το ευχόμαστε, και ξέρουμε ότι θα τον βοηθήσουν όλοι αν δουν ότι κάτι πάει να γίνει. Κανείς δεν είναι κολλημένος, κι αν δουν λίγο φως στο βάθος του τούνελ όλοι θα στοιχηθούν πίσω του. Μακάρι να τα καταφέρει.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: