Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Η ¨ΠΡΩΤΗ ΚΙΝΗΣΗ" βεβαίως και υπάρχει και ακόμη πιο βεβαίως συνεχίζει να σκέφτεται

.
Για όσους ρωτούν αν η Πρώτη Κίνηση εξακολουθεί να συνεχίζει την πορεία και ύπαρξή της, η απάντηση είναι ότι ΒΕΒΑΙΩΣ και συνεχίζει να υπάρχει και θα συνεχίσει για πάρα πολύ καιρό ακόμα. Εκείνο όμως που βεβαίως συνεχίζει ΕΠΙΣΗΣ να κάνει είναι και το ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ. Γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Ή μάλλον, είναι αρκετά απλά αν τα δει κανείς με καθαρό μάτι.
.
Α) Δυνατότητες να εκλέξει δικό της δήμαρχο στις εκλογές αυτές η Πρώτη Κίνηση δεν έχει.
.
Β) Για να κατεβεί στις εκλογές (τις δημοτικές) ένας αυτόνομος συνδυασμός χρειάζεται χρήματα, υποψήφιους και προοπτικές. Σε όλα αυτά υπάρχει στενότητα, ιδίως στο τρίτο.
.
Γ) Το σκηνικό τείνει να γίνει οριστικό: Χρυσός ή Κωνσταντινίδης θα είναι πιθανότατα το δίλημμα των εκλογών του 2010. Αυτόνομη και αυτοτελής κάθοδος της Πρώτης Κίνησης μέσα σε αυτό το πολωτικό σκηνικό θα είναι βουτιά στο κενό.
.
Δ) Επομένως, όπως δείχνουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, η Πρώτη Κίνηση θα πρέπει να δει συνεργασίες. Και τα όποια όνειρα για άμεση δική της πολιτική ηγεμονία πρέπει να πάρουν αναβολή.
.
Οι συζητήσεις στο εσωτερικό της Κίνησης έχουν προχωρήσει αρκετά. Μοιάζει να διαμορφώνεται κι όλας μια σαφής τάση. Επ' αυτού όμως θα επενέλθουμε.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: