Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δευτέρα 31-1-11 στις 2μμ Επιτροπή Ποιότητας και Τρίτη 1-2-11 στις 8.30μμ Δημοτικό Συμβούλιο στπ δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

.
Δεν θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης την Πέμπτη όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο καθώς δεν επείγει πλέον η απάντηση στον ΟΡΣΑ, όπως διευκρινίστηκε από τη δημοτική αρχή που πήρε για την σχετική απάντηση 5-μηνη προθεσμία (που θα επεκταθεί κι άλλο).
.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα γίνει τη Δευτέρα 31-1 στις 2μμ με θέματα κάτι άδειες στάθμευσης και την Πολιτιστική Ακτή. Για το τελευταίο θέμα θα υπάρξει κείμενο που θα διαμορφωθεί τελικά από τη διοίκηση και θα περιλαμβάνει ένα προοίμιο και ένα σώμα κειμένου που κατατέθηκαν στην επιτροπή διαβούλευσης χτες.
Είναι συνεδρίαση ανοιχτή στο κοινό αλλά δεν ξέρω ούτε που θα πραγματοποιηθεί (πιθανότατα στο γραφείο του δήμαρχου) ούτε αν θα έχει καρέκλες για υποδοχή κοινού. Δεν παροτρύνω κανέναν να έρθει σε άγνωστο χώρο και άγνωστες συνθήκες αλλά τονίζω ότι είναι δημόσια και ότι αν κάποιος θελήσει να παρακολουθήσει θα βρεθεί τρόπος για να το καταφέρει.
.
Το δημοτικό συμβούλιο Κερατσινίου Δραπετσώνας θα συνεδριάσει την Τρίτη στις 8.30μμ και θα έχει κύριο θέμα του την ανάθεση εργασίας (δηλαδή μελέτης) στο Πολυτεχνείο (βλέπε Μαρκάτος) για τις ακτές Δραπτσώνας και Κερατσινίου. Θα υπάρξει επιτροπή παρακολούθησης που -όπως υποσχέθηκαν στη διαβούλευση που έγινε- θα έχει ρόλο ουσιαστικό και όχι διακοσμητικό.
Οι συνεδριάσεις είναι δημόσιες αλλά όπως είπαμε χωράνε λίγα άτομα στην ακατάλληλη αίθουσα δημοτικών συμβουλίων του δήμου Κερατσινίου. Αν έρθετε, πρέπει να έρθετε νωρίς!!! Δηλαδή "άντε γεια". Λένε πως σύντομα θα διαμορφωθεί ο χώρος ώστε να χωράνε κι άλλοι δημότες. Μα ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς μικρός σε έκταση και όγκο (λίγα τεττραγωνικά, χαμηλό ταβάνι) και το να σατριμωχτούν μέσα σε αυτόν περισσότεροι είναι μια μη λύση που απλώς μπαλώνει το πρόβλημα χωρίς να το λύνει.
.
Το ΓΠΣ πήρε αναβολή όπως είπαμε. Η κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς του 2,6 και του 2,0 θα ενταθεί όπως φαίνεται. Η δημοτική αρχή μάλλον έχει οριστικά κολλήσει στο 2,6 αλλά αυτό δεν θα της βγει σε καλό!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: