Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Φάνηκε καθαρά ότι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου Δραπετσώνας πρέπει να γίνονται στη Δραπετσώνα!

.
Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο (3η συνεδρίαση) που έγινε στη Δραπετσώνα, ήρθε πολύς κόσμος να παρακολουθήσει αλλά και να μιλήσει και το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι καταδείχτηκε η ανάγκη να γίνονται στο εξής οι συνεδριάσεις των συμβουλίων σε αυτή την αίθουσα της Δραπετσώνας και όχι στον μικρό και ακατάλληλο χώρο του Κερατσινίου.
.
Κατά τα άλλα δεν πάρθηκε καμιά απόφαση, βγήκε μόνο μια επιτροπή (στην οποία το ΚΚΕ δήλωσε ότι δεν θα μετάσχει) για να δει τα θέματα (συνεδριάζει Δευτέρα 24-1, Τρίτη 25-1 και Πέμπτη 27-1 στις 2μμ στο δημαρχείο Κερατσινίου) και να εισηγηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (η οποία συνεδριάζει την Παρασκευή 28-1), και η οποία με τη σειρά της θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο (που θα συνεδριάσει στις 31-1, Δευτέρα).
.
Γενικώς όλοι πλην ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικών ήταν υπέρ του σχεδίου του ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή και κατά των μελλοντικών σχεδίων του ΟΛΠ για επέκταση του λιμανιού με λιμενοβραχίονες και ντόκους που κλείνει τις ελεύθερες ακτές της ανάπλασης.
.
Οι επιτροπές που βγήκαν, θα δουν και το θέμα της τροποποίησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Κερατσινίου μαζί με το θέμα του ΟΛΠ και θα εισηγηθούν και γι αυτό (πιθανότατα θα ζητήσουν παράταση προθεσμιών).
.
Η τροποποίηση του ΓΠΣ προβλέπει συντελεστές δόμησης 2.0 αντί του ισχύοντος 2.6 για το μεγαλύτερο μέρος του Κερατσινίου. Αυτή είναι η πρόταση του ΟΡΣΑ που πρόκειται να γίνει ΦΕΚ. Ο Δήμος βέβαια είχε προτείνει στον ΟΡΣΑ 2.6 παντού. Υπάρχουν και ζητήματα που θίγονται σε σχέση με την ανάπλαση, τη ΔΕΗ κλπ. που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.
.
Στο χτεσινό συμβούλιο ο Λουκάς Τζανής επιτέθηκε πάλι στον Φώτη Μελά. Προχτές, του είχε πει ότι είναι "άρρωστος". Πολύ κακή συμπεριφορά. Ο δήμαρχος λέει ότι τράβηξε πολλά στη διάρκεια της θητείας του Μελά. Ε, και; Θα εκδικηθεί τώρα; Και γενικώς έχει ανοίξει μια κόντρα Τζανή-Μελά (που περιλαμβάνει και δικαστήρια) η οποία δεν είναι καθόλου καλή για τον Δήμο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Μακάρι να κλείσει και ο δήμαρχος έχει τον πρώτο λόγο εδώ. Εκείνος πρέπει να τείνει χείρα φιλίας. Αντί αυτού μάλιστα επιτίθεται και ειδικά προχτές με ανάρμοστες εκφράσεις περί υγείας του Μελά που δεν του επιτρέπει να σκεφτεί κλπ. κλπ. Όχι έτσι!
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: