Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ

.
Το σχέδιο του ΟΛΠ για την Πολιτιστική Ακτή είναι κατ’ αρχήν επιθυμητό και αποδεκτό καθώς τείνει σε αναβάθμιση του Πειραιά και προβλέπει δράσεις συμβατές με τα οράματά μας. Η αποδοχή όμως αυτή συνοδεύεται από τις εξής επισημάνσεις:

Α.- Ο ΟΛΠ πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του δήμου για τέτοιους σχεδιασμούς και δεν νομιμοποιείται να προχωρά σε ανάλογες εξαγγελίες χωρίς την προηγούμενη συνεννόηση και συνεργασία του με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και

Β.- Αμφισβητούμε τη δικαιοδοσία του ΟΛΠ να προχωρά σε έργα πέρα από καθαρά λιμενικές δράσεις έστω και μέσα στη λιμενική ζώνη που του έχει παραχωρηθεί για λιμενικές δραστηριότητες μόνο. Η σύμφωνη γνώμη του δήμου δεν είναι διακοσμητική αλλά υποχρέωση της ΟΛΠ ΑΕ για να είναι νόμιμες οι δράσεις της.

Γ.- Δεν γίνεται αποδεκτό με κανένα τρόπο το πρόσχημα ότι δήθεν η λειτουργία της Πολιτιστικής Ακτής έχει να κάνει με την λιμενοποίηση της περιοχής Λιπασμάτων. Υπό τις συνθήκες αυτές δεν θα ήταν ούτε η Πολιτιστική Ακτή επιθυμητή από τον δήμο και δεν παραχωρούμε άδεια για καμιά εργασία.

Για τον δήμο και τους φορείς της πόλης και της κοινωνίας είναι αδιαπραγμάτευτη η κάθετη αντίθεση σε οποιαδήποτε προσπάθεια που μπορεί να εκδηλωθεί στο μέλλον για παραπέρα λιμενοποίηση των ακτών μας και ιδιαίτερα της περιοχής της τέως βιομηχανικής ζώνης.

Α.- Μας ενδιαφέρει άμεσα η ανάκτηση του θαλασσίου μετώπου από την πόλη και τους κατοίκους.

Β.- Διεκδικούμε ελεύθερες ακτές και μητροπολιτικό πάρκο υψηλού πρασίνου για την περιοχή της ανάπλασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: