Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ ΡΙΨΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΜΙΑ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΙΑΝΗ! ....ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

.
Τα Θεοφάνεια ως γνωστόν, ρίχνουνε το σταυρό στα νερά και πέφτουν οι βουτηχτές να τον πιάσουν. Σε κάθε δήμο ή περιφέρεια γίνεται αυτή η τελετή όπου προσκαλούνται εκτός από τον κόσμο και οι επίσημοι, δήμαρχοι, βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.
.
Στο Κερατσίνι ο σταυρός έπεφτε τα τελευταία χρόνια στην Ιχθυόσκαλα και στην Ιχθυόσκαλα έπεσε και φέτος. Επίσης κάθε χρόνο προσκαλούνταν οι επίσημοι με πρόσκληση του δήμου και όντως προσκληθήκανε και φέτος οι επίσημοι και έγινε η σχετική τελετή και η ρίωη κλπ.
.
Στη Δραπετσώνα τα τελευταία χρόνια ο σταυρός ριχνότανε στου Βασιλειάδη και εκεί ρίχτηκε και φέτος. Όμως τυπώνονταν προσκλήσεις που φέτος δεν τυπώθηκαν και προσκαλούνταν ο κόσμος και οι επίσημοι που φέτος δεν προσκλήθηκαν. Η απορρόφηση της Δραπετσώνας από το Κερατσίνι, ειδικά στα Θεοφάνεια, φάνταζε πολύ εμφανής.
.
Ο δήμαρχος ειδοποίησε τον Ιερώνυμο της Ανάληψης που θα έριχνε τον σταυρό να καθυστερήσουν πέντε λεπτά για να προλάβει να παρευρεθεί στη ρίψη. Ο Ιερώνυμος, σταθερός στις απόψεις του μια ζωή και θυμωμένος με την υποβάθμιση της Δραπετσώνας δεν περίμενε ούτε τα 5 λεπτά. Έριξε το σταυρό στη θάλασσα και ο Τζανής είδε μόνο το τέλος της τελετής.
.
Ύστερα κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα. Σε ένα θέατρο που για άλλες εκδηλώσεις είναι καλό αλλά για δεξιώσεις είναι ακατάλληλο παντελώς. Η καταλληλότατη αίθουσα δεξιώσεων του δήμου Δραπετσώνας στον Β' όροφο του (πρώην) δημαρχείου έμεινε άδεια για πρώτη φορά από το 1985 που εγκαινιάστηκε το κτήριο.
.
Εγκατάλειψη και απογοήτευση!! Αν αυτός είναι ο τρόπος για να πουν οι Κερατσινιώτες ότι "κατέκτησαν" τη γειτονική τους πόλη, τότε μπράβο τους, το κατάφεραν!
Αν προλαβαίνουν να δουν το λάθος που γίνεται και να κάνουν κάτι για να το επανορθώσουν, εμείς δίνουμε το αναγκαίο χρονικό περιθώριο να ξεζαλιστούν από τα προβλήματα που συνάντησαν με το καλημέρα και να αλλάξουν ρότα.
.
Η Δραπετσώνα πάντως ποτέ δεν πεθαίνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: